Update

Update bij Gouda verwelkomt vluchtelingen

Geplaatst op 19 februari 2016, 18:41 uur
ONDERSTEUN HET BURGERINITIATIEF!

De afgelopen weken is er veel gebeurd. Het bewonersplatform heeft haar advies aangeboden aan Burgemeester en Wethouders en het is duidelijk geworden dat er meer tijd nodig is om de PWA kazerne geschikt te maken voor opvang van vluchtelingen. Dat was voor Beatrijs Lubbers reden om een mooie column te schrijven in de krant van Gouda: dekrantvangouda.nl/heel-gouda-achter-gouda-noord-burgerinitiatief-azc-nu/ De tekst kan je ook hieronder lezen.
Het zou geweldig zijn als 50 mensen dit initiatief (om de Gemeente te vragen in de tussentijd 150 mensen op te vangen) willen ondertekenen. Wil je het ondertekenen? Er ligt een lijst in de Kleischuur. Binnenkort meer hierover.

Groet Monica


Dit is tekst:Heel Gouda achter Gouda Noord: burgerinitiatief AZC nu
— 15-02-2016
Wat jammer dat het nog een jaar duurt voordat het AZC in de PWA-kazerne kan starten, maar wat een kans om het in Gouda nu eens echt goed te doen! Laten we een plek zoeken waar in 2016 al een tijdelijk AZC voor 150 mensen gerealiseerd kan worden. Bijvoorbeeld in een van de verzorgingshuizen die niet meer voor dat doel gebruikt worden. Dat kan naar mijn leken mening snel gerealiseerd zijn. En beginnen met 150 vluchtelingen. Daarmee doen we recht aan de zorgen van de mensen uit Gouda Noord. Maar ook kunnen we een goede start maken. Een overzichtelijk aantal. Het team mede werkers van de COA kan in alle rust starten en op elkaar ingespeeld raken voordat de aantallen vluchtelingen en mede werkers uitgebreid worden. De politie hoeft zich niet in allerlei bochten te wringen om dit project er ‘even bij te doen’. De vrijwilligers, die zich nu al aangemeld hebben, kunnen snel aan de slag. Over een jaar kunnen de vluchtelingen dan verhuizen naar de kazerne. Zij kunnen een rol spelen in de opvang van de nieuwkomers. En ook kunnen hopelijk dan gezinsherenigingen plaatsvinden: de komst van partners en kinderen van vluchtelingen van de eerste groep. En er is een beetje minder leegstand en een beetje meer werkgelegenheid. 2016 het jaar van Erasmus, het grote voorbeeld van verdraagzaamheid in Gouda. Wat is er mooier dan in dit jaar een gebaar uit Gouda, waar de bewoners vragen om versneld vluchtelingen op te vangen. Voor een initiatiefvoorstel aan de gemeenteraad zijn 50 handtekeningen nodig. Daarmee kunnen we het voorstel op de raadsagenda zetten. Wie tekent mee met Gouda zegt JA. De politiek zal toch geen nee zeggen als de bewoners ja zeggen! En tegelijk een nominatie voor Gouda als gastvrij toevluchtsoord door de eeuwen heen.

Deel dit: