Bericht

De pauze is voorbij

Geplaatst op 28 maart 2016, 10:59 uur

Op 26 maart is een start gemaakt met het ontruimen van Pauzelandschap Potterspoort, één van de projecten van Gouda Bruist. Alle onderdelen van het Pauzelandschap zijn mobiel en krijgen een nieuwe bestemming.

Een groep bewoners besloot twee jaar geleden iets te doen aan het verwaarloosde terrein bij het Bolwerk. Met steun van de gemeente en bedrijven ontstond Pauzelandschap Potterspoort: een tijdelijke ontmoetingsplek met een gele-bloemenkwekerij, een blauwe wandelboulevard met berkenbomen, kaaszitblokken en de reuzeKOE.  De initiatiefgroep kreeg veel complimenten van bewoners en toeristen over het tijdelijke park. Regelmatig waren er evenementen zoals Gouda KOElinair en Tour de Vache.

Nu eigenaar HPG het terrein opeist om er appartementen te bouwen, worden de verschillende onderdelen verplaatst. De gele planten zijn verhuisd naar een nieuwe buurttuin in de Korte Akkeren, de Futseltuin achter het Filmhuis. De andere onderdelen gaan naar GOUDasfalt. Op 30 maart zal Cyclus de 40 berkenbomen verplaatsen. De KOE krijgt een plek bij de entree van het asfaltterrein. De bedrijven Van Nieuwpoort en Nederhoff hebben hun steun toegezegd om de KOE later dit voorjaar te verhuizen. Dit kan zodra de bouwvergunning voor de plaatsing is verleend. 

Er waren veel mensen betrokken bij het Pauzelandschap. Veel van de vrijwilligers hebben een nieuw project opgepakt. Ze steken hun energie in het groener en aantrekkelijker maken van het GOUDasfaltterein. 

Illustration
 
Deel dit: