Bericht

#kanwel - Straat je netjes

Geplaatst op 15 juli 2016, 18:20 uur , door Čiska Jansz

Uit De Gouda geplukt...

Wat word ik toch blij van dit soort berichten. Het #kanwel. De inmiddels ouderwetsche slogan 'Verbeter de wereld, begin bij jezelf' doet het nog steeds. Laten we allemaal bewust actief blijven in het opruimen van zwerfvuil. Volgend schooljaar kunnen alle bassischolen ermee aan de slag. Hoe mooi zou het zijn als we in Gouda het verschil zouden kunnen maken door allemaal iedere dag minimaal één stuk zwerfvuil op te rapen. Dat is een kleine moeite en het levert zoveel op. Loco kinderburgemeester Lars den Heijer geeft het goede voorbeeld. Doen jullie mee?

Ciska

Lars den Heijer geeft startsein ‘Straat je netjes’ — 06-07-2016


Gouda – Loco kinderburgemeester Lars den Heijer nam op 5 juli de eerste ‘Straat je netjes’ prullenbak in de gemeente Gouda in gebruik, met daarop een foto van hemzelf. 

Lars deed dit op het schoolplein van basisschool De Cirkel, onder toeziend oog van zijn klasgenoten en vertegenwoordigers van de Brede School, de gemeente Gouda en Cyclus. Wat begon als een ergernis van Lars mondt uit in de zwerfafvalcampagne ‘Straat je netjes’, waar de gemeente alle Goudse basisscholen voor uitnodigt.

De loco kinderburgemeester ergerde zich aan zwerfafval en klopte met een idee voor een ludieke prullenbak op het schoolplein bij Cyclus aan. Het bedrijf dat in Gouda onder meer prullenbakken leegt en zwerfafval opruimt, vond een prullenbak die vrolijk en aansprekend is, die voldoet aan alle veiligheids- en gebruikerseisen en die voor het grootste deel gemaakt is van gerecycled aluminium.

Zwerfafvalcampagne
Het enthousiasme van de twaalfjarige Lars sloeg over op Cyclus, dat het idee van de prullenbak verder uitwerkte in de zwerfafvalcampagne ‘Straat je netjes’ voor basisscholen. Maarten Milieu geeft een les over zwerfafval. De leerlingen doen mee aan een tekenwedstrijd. En de mooiste tekening komt op de prullenbak op het schoolplein. De leerlingen vormen vervolgens bij toerbeurt het ‘Straat je netjes-team’,  dat in opvallende hesjes de omgeving van de prullenbak en de bak zelf schoonhoudt.

Voor alle Goudse basisscholen
Begin volgend schooljaar ontvangen alle Goudse basisscholen de uitnodiging van de gemeente Gouda om mee te doen met de campagne.