Update

Update bij Gouda verwelkomt vluchtelingen

Geplaatst op 6 november 2016, 11:54 uur

AZC GAAT NIET DOOR, wij nog wel


Jullie hebben vast al gelezen dat het COA heeft besloten dat het AZC in de PWA kazerne niet doorgaat (https://www.gouda.nl/Inwoners/Zorg_welzijn/Voorbereidingen_asielzoekerscentrum_PWA_kazerne) omdat de instroom van vluchtelingen is afgenomen. Dat is jammer omdat er een mooi akkoord lag tussen de Gemeente en het COA. We kunnen positief terug kijken op het feit dat de Gemeente Gouda bereid was zijn verantwoordelijkheid te nemen en dat vele vrijwilligers en organisaties zich afgelopen jaar ingezet hebben om de komst van het AZC in Gouda mogellijk te maken en voor te bereiden. Dank aan iedereen die daar de afgelopen tijd aan heeft bijgedragen.

Het AZC komt er niet, maar er komen wel steeds meer statushouders in Gouda. Dit jaar is de taakstelling voor de gemeente Gouda 181 mensen. Een aantal organisaties is al zeer actief met het ondersteunen en begeleiden van deze statushouders zoals Vluchtelingenwerk, Humanitas, Kerken etc.

Rond de komst van het AZC naar Gouda is afgelopen tijd samenwerking ontstaan tussen verschillende organisaties en daar willen we komende tijd op voortbouwen rond statushouders.

Deze groep/dit project blijft daarom nog bestaan, wordt vervolgd.

Deel dit: