Bericht

Wist je dat zo'n twintig buurten in Nederland ook een platform a la 'Gouda Bruist' hebben?

Geplaatst op 17 januari 2018, 23:46 uur , door Peterpaul Kloosterman

'BuurtBalie', 'Lissebroek online', 'Hallo de Pijp' en 'Kruiskamp Onderneemt' zijn allemaal buurtplatforms zoals de Gouda Bruist. Met negentien andere leden zijn we lid van de cooperatie Gebiedonline. 

Gebiedonline heeft als missie: Zoveel mogelijk mensen in lokale netwerken creeeren samen waarde met behulp van (en in) hun eigen online platform.

'Gebiedonline is ontstaan als buurtwebsite Hallo IJburg in Amsterdam. Ook buiten IJburg groeide de interesse in gebruik van de website. Daarom is de techniek algemeen toepasbaar gemaakt en in de coöperatie Gebiedonline ondergebracht. Hiermee is het online platform beschikbaar voor de leden van deze coöperatie. Dit zijn vertegenwoordigers van lokale netwerken in verschillende dorpen en steden in Nederland.

Het platform ondersteunt deze bottom-up initiatieven via informatie-uitwisseling, door verbindingen te leggen en door mensen te activeren en te helpen meer zelf te doen. Alle leden zien in lokaal georiënteerde netwerken een motor van noodzakelijke maatschappelijke en democratische vernieuwing. Doordat de leden samenwerken, wordt het platform beter en gaan de kosten omlaag. De coöperatie heeft geen winstoogmerk en wil dat zoveel mogelijk mensen in lokale netwerken samen waarde kunnen creëren met behulp van hun eigen online platform. De leden komen maandelijks bijeen om de verdere ontwikkeling te bespreken.'

Door deze vorm van samenwerking blijven de platforms altijd in ontwikkeling en er zijn dus altijd mogelijkheden tot verbetering. Heb je hier ideeen over? Loop je tegen dingen aan? Zie je wat beter, duidelijker en makkelijker kan? Laat het ons weten via peterpaul@goudabruist.nl