Bericht

Stadmakers - we doen het al (bijna) 750 jaar!

Geplaatst op 11 juli 2018, 16:24 uur

Dertig actieve en betrokken Gouwenaars hebben woensdag 4 juli gebrainstormd over de invulling van het nieuwe project “Stadmakers Gouda”. Een stadmaker deelt vrijwillig zijn ervaring, kennis en netwerk. Dit met als doel om een positieve impuls te geven aan een project dat bijdraagt aan een stad waar het prettig is om te wonen en te verblijven, waar iedereen zich thuis voelt en mee wil en kan doen. De  stadmakers leveren op twee manieren een bijdrage: ze geven op verzoek een kort persoonlijk advies en ze vullen een digitale kennisbank. Initiatiefnemers van het project zijn Heleen van Praag, Peterpaul Kloosterman en Wilma Neefjes. Alledrie al vele jaren actief in Gouda. 
 
Goudse Stadmakers zijn er altijd al geweest en zullen er altijd zijn. Dat ben je van nature. Nieuw is dat het hulpaanbod digitaal geclusterd wordt en gekoppeld is aan ervaring van de betreffende stadmaker bij projecten in Gouda. De website van Gouda Bruist is het digitale platform waarop de stadsmakers en de kennisbank een plek krijgen. De site wordt aangepast zodat het eenvoudig wordt de geschikte stadmaker of relevante informatie te vinden. Ondertussen zijn de eerste stadmakers wel al te vinden op de website. Mensen met ervaring op het gebied van communicatie, archeologie, evenementen, integratieprojecten, moestuinen, netwerken opbouwen, buurtactiviteiten, een groot terrein herinrichten, fondsen werven, etcetera.
 
Dus: worstel je met een concrete vraag “hoe doe ik dit, hoe pakken we dit aan?” bij jouw mooie project? Mail je vraag naar een stadmaker, met ervaring die hierop aansluit, om weer een stap verder te komen met jouw project. Meer informatie op Stadmakers Gouda.

Illustration
Kennismakingsspel tijdens avond over de Stadmakers 4 juli 2018 (foto Peter Riphagen)
Deel dit: