Bericht

Training: Verbondenheid in jouw buurt

Geplaatst op 13 juli 2018, 11:09 uur

Gouda telt ongelooflijk veel mooie mensen, schitterende initiatieven, tal van wijken en nog meer buurtjes. In al die buurten wonen mensen en wonen (bijna) alle generaties. Vaak weten we echter helemaal niet wat er achter al die voordeuren speelt. Cijfers liegen helaas niet en naast alle mooie dingen die er in onze stad gebeuren, is er ook veel eenzaamheid, (sociale) armoede, doelloosheid en ervaren veel mensen weinig verbondenheid.

Hoe kunnen we hier aan werken, vroegen wij ons af. Eén antwoord gaat te kort door de bocht, maar als we allemaal zouden investeren in de relaties in de eigen buurt, zou niemand buiten de boot hoeven te vallen. Met Een Heerlijk Thuis willen we investeren in de meest basale relaties van het leven en we geloven dat iedereen bedoeld is om in verbondenheid te leven. Dit kan!

Speciaal hiervoor hebben we een training opgezet. Een kleine groep 'community builders' (lees: mensen die willen investeren in de verbondenheid in hun eigen buurt) kan hieraan deelnemen. Voor meer informatie over deze training, verwijs ik je graag door naar de website van onze stichting: http://eenheerlijkthuis.nl/2018/05/23/training-community-builders/

Kunnen we heel Gouda bereiken?

Hartelijke groet,

Arie Jan van de Wetering

Illustration
 
Deel dit: