Bericht

Goudse sterren gezocht!

Geplaatst op 5 september 2018, 15:49 uur

Jongeren die zich inzetten voor anderen. Dat verdient een lintje! Tot 1 oktober kunnen Goudse jongeren voordragen worden voor de Goudse Ster. Dat is de naam voor het Goudse lintje voor kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 23 jaar die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Jongeren die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.

De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Denk bijvoorbeeld aan een jongere die zich inzet voor anderen, of een actie opzet voor een goed doel, of een lastig onderwerp bespreekbaar maakt, of een hele bijzondere prestatie heeft geleverd. Zij mogen best in de schijnwerpers staan. Daarom zijn de jeugdlintjes, Goudse Sterren genaamd, in het leven geroepen. Sinds 2009 reikt de burgemeester jaarlijks maximaal tien Goudse Sterren uit. De uitreiking vindt jaarlijks plaats in november rondom dag van de Rechten van het Kind, in het Oude Stadhuys van Gouda. Dit jaar zal dat zijn op 16 november 2018.

Iedereen kan tot 1 oktober een kandidaat voordragen via het officiële voordrachtformulier van de website www.gouda.nl/jeugdlintje.

Illustration
 
Deel dit: