Bericht

Extreem weer in Gouda

Geplaatst op 23 september 2018, 17:53 uur

Extreem weer vroeger en nu. Opmerkelijke weergebeurtenissen in beeld en geluid. Op 9 oktober organiseert de weerclub Gouda een lezing over extreem weer in de Goudse regio en het zuidwesten van Nederland. De spreker is de heer Jacob Kuiper, meteoroloog en schrijver van vele boeken over het weer in al haar facetten. Het lijkt tegenwoordig wel of de natuur steeds vaker van slag is, stormen, sneeuwval, hitte en overstromingen, keer op keer wordt het dagelijkse nieuws er door bepaald.

Hoewel warmterecords de laatste jaren veel meer in het nieuws zijn dan kou, zijn er ’s winters soms toch nog wel bijzondere zaken te zien. Heel mooi zien we soms de grote contrasten in de natuur terug. In een vroeg voorjaar met hoge temperaturen staan de bomen en struiken soms heel snel in het blad. Dat kan wel 4 weken verschillen met een heel koud lenteseizoen. Het levert soms heel bijzondere plaatjes op.

Kortom … het weer is een bron voor mooie verschijnselen en bijzondere gebeurtenissen.   

De lezing wordt gehouden op een locatie in Gouda. Meer details volgen via de lokale media en op de site van de weerclub Gouda (www.weerclubgouda.nl) onder publieksactiviteiten.

aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk info@weerclubgouda.nl

 

toegangsprijs: inclusief een kop koffie of thee, €7,50

Illustration
 
Deel dit: