Bericht

Oproep om te stemmen op het Gouds Watergilde op Geschiedenisonlineprijs.nl

Geplaatst op 9 januari 2019, 10:22 uur

Gouda doet mee met de GeschiedenisOnlinePrijs 2019. 
Stem op het Gouds Watergilde, een werkgroep van de Historische Vereniging Die Goude,  met het Gouds Virtueel Sluizenmuseum! De GeschiedenisOnlinePrijs bekroont de beste historische online presentatie. Stemmen voor de Geschiedenis Online Prijs kan t/m 31 januari. De uitreiking vindt plaats op donderdag 7 februari 2019 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.
 
Deze prijs wordt uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en DE REE archiefsystemen.
Deze partners moedigen het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening aan en belonen goede ideeën voor websites en andere digitale toepassingen op het gebied van geschiedenis.
Op de website Geschiedenisonlineprijs.nl kunt u uw stem uitbrengen en leest u welke organisaties vanaf 2006 de prijzen hebben gewonnen.
Het Gouds Virtueel Sluizenmuseum is bedoeld om bezoekers kennis te laten maken met het unieke ensemble van sluizen en overige waterwerken in Gouda, de ‘natste stad van Nederland’. De kroonjuwelen van Gouda zijn gezet in een groot systeem van grachten, waterlopen, watermolens, onderdoorgangen en volmolens die dit ensemble tot zo’n bijzondere historische Waterstad aan de Hollandse IJssel maken.
Het Gouds Virtueel Sluizenmuseum beheert de informatie over deze objecten in de vorm van een beschrijving van een collectie, waarlangs u kunt wandelen, fietsen of varen, of die u gewoon thuis, kunt bekijken.
Dus ga nu direct naar Geschiedenisonlineprijs.nl en breng uw stem uit en zegt het voort!

Illustration
 
Deel dit: