Bericht

Snoeicursus fruitbomen

Geplaatst op 22 januari 2019, 22:45 uur

In februari 2019 wordt een korte cursus over het snoeien van fruitbomen gehouden. Het gaat over het snoeien van (hoogstam) appel- en perenbomen. De cursus bestaat uit een theorieavond en een praktijkzaterdag en wordt gegeven door Gijsbert Pellikaan. De theorieavond wordt op donderdag 7 februari gehouden van 19.00 uur tot 22.00 uur. De locatie is aan de Noordeinde 118 te Waddinxveen. Op zaterdag 9 februari is de praktijkdag van 9.00 uur tot 14.30 uur op dezelfde locatie.

Behandeld wordt: de aanpak van zwaar achterstallig onderhoud, het snoeien van scheuten één jaar na de snoei, en de aanplant en vormsnoei van jonge bomen. Gijsbert Pellikaan geeft de theorie- en de praktijkles. Hij werkt als medewerker bij Den Hâneker en is ecoloog en landschapsdeskundige. Hij heeft ruim 20 jaar gewerkt als adviseur van Landschapsbeheer Zuid Holland, onder andere in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Tevens is hij actief voor A Rocha Nederland.

Aanmelden kan via gcpellikaan@gmail.com . Er is plaats voor 16 deelnemers en de kosten bedragen  € 20,- per persoon, af te dragen op de theorieavond. Voor het juiste gereedschap wordt gezorgd. Heeft u nog vragen, dan kunt u die per mail stellen.

Illustration
 
Deel dit: