Update

Project-update bij Operatie Steenbreek Gouda

Geplaatst op 10 juni 2019, 20:54 uur
Project volgens planning

Zaterdag 15 juni 2019 is het Open Tuinendag in Gouda. Er worden 2 stadswandelingen door de Goudse binnenstad georganiseerd door Groei&Bloei in samenwerking met IVN/KNNV en de Tuinambassadeurs van Operatie Steenbreek.
De Tuinambassadeurs staan met een bakfiets vol met informatie (en bloemenzaad!) langs de wandelroute, achter de Waag en zullen uitleg geven over hoe je gemakkelijk en zonder veel onderhoud je tuin kunt vergroenen. Ze zullen je kunnen vertellen hoe leuk het is om vervolgens te genieten van de bloemetjes, bijtjes, vogels en andere dieren die je tuin bezoeken. Je kunt ook informatie krijgen over het nieuwe, interessante project van de Zoogdiervereniging: de 'Egelsnelweg'. Leer wat je zelf kunt doen om deze slakkeneter in je tuin te verwelkomen en zo je plantjes te beschermen.

Het startpunt voor de wandelingen is bij Chocoladefabriek (Goudse bibliotheek)
We verzamelen om 10:45u en 13:45u.
De wandeling van 11:00 uur loopt de route o.a. naar het Willem Vroesenhofje
De wandeling van 14:00 uur loopt de route o.a. naar de tuin van de Synagoge aan de Turfmarkt.
Op de wandelroutes zijn interessante, soms verborgen, groenplekjes in de Goudse binnenstad te bezichtigen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Als je de smaak te pakken hebt, breng dan ook een bezoekje aan Stadstuinderij de Raam, Sint Mariewal die op 15 juni van start zal gaan.
Onderweg kun je de jonge enthousiaste vloggers 'de Vlogwolven' o.l.v. Rachida tegenkomen.

Meer info: https://tuinambassadeursgouda.home.blog/agenda/
email: tuinambassadeurs.gouda@gmail.com

Illustration
 
Deel dit: