Bericht

Wie verdient volgens jou een Goudse Ster 2019?

Geplaatst op 11 juli 2019, 11:30 uur

Jongeren die zich inzetten voor anderen. Dat verdient een lintje! Tot 1 oktober kunnen Goudse jongeren worden voordragen voor de Goudse Ster. Dat is de naam voor het Goudse lintje voor kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 23 jaar die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Jongeren die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.
De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Zoals bijvoorbeeld deze jongeren die in 2018 een Goudse ster ontvingen voor hun hulp bij huiswerkbegeleiding op de Goudse Weekendschool. Of bij de sportclub altijd meehelpen met verschillende activiteiten. Of denk ook aan jongeren die zich inzetten voor een goed doel, lastige onderwerpen bespreekbaar maken of een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Zij mogen in de schijnwerpers staan. Daarom zijn de jeugdlintjes, Goudse Sterren genaamd, in het leven geroepen. Sinds 2009 reikt de burgemeester jaarlijks maximaal tien Goudse Sterren uit. De uitreiking vindt jaarlijks plaats in november rondom de dag van de Rechten van het Kind, in het Oude Stadhuys van Gouda. Dit jaar is dat op vrijdag 15 november 2019.

Aanmelden tot 1 oktober:
Iedereen kan tot 1 oktober een kandidaat voordragen via het officiële voordrachtformulier. U vindt het formulier op de website www.gouda.nl/jeugdlintje. Een deskundige jury beoordeelt de aanvragen.

Illustration
 
Deel dit: