Bericht

Thuis exposities bij Firma Van Drie bekijken

Geplaatst op 4 juni 2020, 23:50 uur

Als gevolg van het coronavirus en de sluiting van het pand van Kunstcentrum Firma Van Drie is de expositie 'Verrückt/verrukt, een inrichting' helaas voor het publiek niet toegankelijk geweest. Die periode heeft ons echter wel de gelegenheid geboden om een nieuw initiatief te ontwikkelen: het lanceren van de website www.expositiesfirmavandriethuisbekijken.nl waardoor het mogelijk is deze expositie alsnog vanuit huis te bekijken. Ook toekomstige exposities zullen op deze site te zien zijn. 

Curator van de expositie Verrückt/verrukt, een inrichting is André Groeneveld. Zo’n twintig jaar geleden kwam hij voor de eerste keer in ArToll, de kunstruimte op het terrein van een voormalig psychiatrische inrichting in het Duitse Bedburg-Hau, net over de grens met Nederland. Het leek hem een fantastische plek om een kunstproject te organiseren. Het heeft tot oktober 2018 geduurd voordat het project Verrückt /verrukt, een inrichting van start ging met kunstenaars van Kunstcentrum Firma Van Drie in Gouda. Kunstenaars van uiteenlopende disciplines hebben een week lang als artists-in-residence op de locatie kunnen werken. Volledig verzorgd konden zij zich een week lang geconcentreerd storten op het scheppen en het werd een verrückter, verrukkelijke week in het paradijs ArToll.

Op de site zijn de kunstenaars en een selectie van de in die week gemaakte kunstwerken te zien plus een beetje ArToll sfeer te ervaren.

Per 17 juni a.s. gaat ons kunstcentrum weer open. Hoe het verder gaat weet niemand. Eén ding weten we wel en dat is dat alle komende exposities online te bezoeken zijn. Dus gewoon thuis op de bank. De site is in ontwikkeling en zal telkens uitgebreid worden. Zo hoeven onze bezoekers niets te missen, ook als ze een keer niet langs kunnen komen. Heb je een expositie wel bezocht, kun je thuis na afloop alles nog een rustig bekijken en nagenieten! 

De site is ook te bereiken via onze huidige website www.firmavandrie.nl

Deel dit: