Bericht

Actie Tegel eruit Plant erin 12 september in Korte Akkeren

Geplaatst op 4 september 2020, 08:55 uur

Op zaterdag 12 september is actie ‘Tegel eruit Plant erin’ in Korte Akkeren. Doel van de actie is om meer groen in de wijk te krijgen. Inwoners die een geveltuin aanleggen of iets doen aan hun versteende voortuin ontvangen een plant voor elke tegel. Zolang de voorraad strekt
De actie is een samenwerking van Gouda Bruist, Sociaal Korte Akkeren, Tuinambassadeurs Gouda, Futseltuin en Stichting Bizon.

Vrijwilligers van deze organisaties maken op 12 september een route door de wijk. Ze helpen ter plekke met het verwijderen en afvoeren van tegels en leveren tuinaarde en planten aan. Uiteraard wordt er bij de actie gelet op de afstandsregels en wordt er veilig gewerkt.

Meer groen in de wijk heeft veel voordelen. Het geeft verkoeling bij een hittegolf, zorgt voor betere waterafvoer bij zware regenbuien, is goed voor bijen en vlinders en het fleurt de wijk op. Voorwaarde voor deelname aan de actie is dat inwoners zelf hun geveltuin onderhouden.

Een aantal straten in Oud Korte Akkeren krijgt komende week een flyer over de actie in de bus waarmee ze zich tot uiterlijk 7 september aan kunnen melden. Daarnaast is aanmelding mogelijk via samen@goudabruist.nl of via het online aanmeldformulier.

Illustration
 
Documenten

Persbericht Actie Tegel eruit Plant erin 12 sept 2020
Flyer Actie Tegel eruit Plant erin 12 sept 2020
Deel dit: