Update

Project-update bij Allemaal Gouwenaars

Geplaatst op 24 september 2020, 17:45 uur

Een kleine 20 mensen kwam 22 september bij elkaar in het Nelson Mandela Centrum. 
We speelden in een wat aangepaste en verkorte vorm het spel Terra Nova minimaatschappij. Stel je voor dat je met een groep aanspoelt op een onbewoond eiland en zelf de ideale maatschappij mag vormgeven. Hoe ziet die er dan uit? Miriam Piña die het spel begeleidde stelde ons voor lastige dilemma's. Hoe neem je met elkaar besluiten?  Hoe verdelen we schaarse middelen op een rechtvaardige manier? Wat doe je als iemand ziek wordt of een besmettelijke ziekte heeft? Wat weegt zwaarder, privacy of veiligheid? Discussies die allemaal zeer actueel zijn in onze samenleving. Wie het spel wil uitproberen kan een of meerdere spellen lenen via Libertum.

Daarna genoten we van heerlijke roti's van Marian Eijsden van Wijkeethuis de Walvis.

Na de maaltijd ging iedereen los met ideeën voor nog meer samenwerking en verbinding rond de inclusieve stad. De snelle brainstorm leverde ruim 40 ideeën op.
Na selectie ontstond een top 10. Hiervan zijn 5 ideeën verder uitgewerkt:

 • Het Grote Bruisfestival
 • Scholen dialoog
 • Discriminatie/ racisme preventie
 • Ludieke actie op de Markt
 • Activiteiten agenda

  De verschillende subgroepen gaan zelf met de ideeen verder. Wie aan wil haken is welkom om dit door te geven via samen@goudabruist.nl.
  We konden wat minder bewegen en wisselen vanwege de noodzaak om afstand te houden, maar al met al was er voldoende interactie mogelijk en ontstonden er mooie nieuwe ontmoetingen.

  In het online fotoalbum vind je een fotoverslag van de bijeenkomst en de eerste uitwerking van ideeën.
Deel dit: