Bericht

Goed Verhaal

Geplaatst op 26 oktober 2020, 08:19 uur

Afgelopen zaterdag deed ik mee aan de zoom-editie van Human Library Gouda, via zoom werd ik gekoppeld aan iemand die mij zijn verhaal wilde vertellen. Waargebeurde verhalen lees ik graag. Hoe leven anderen hun leven, hoe word je sterker. Hoe doen anderen dat? Niet zo gek dat Human Library Gouda bij mij past. Een open boek, een levend verhaal, een waaraan je ook nog vragen mag stellen! Zo gaaf! Het concept is dat je uit één of meer onderwerpen/verhalen kiest waar je op een afgesproken tijdstip naar gaat luisteren en uiteindelijk ook een mooi gesprek kan ontstaan. En wat een geluk, ik had een bestseller te pakken  :)

Ik sprak via zoom met iemand die vertelde over zijn verhaal. Ondertussen luisterde anderen ook via zoom naar een verhaal en aan het einde spraken we elkaar nog even goed. Mooi hoe in tijden van corona dit ons dichter bij elkaar bracht.

In dit verhaal/levend boek krijgt de hoofdpersoon in mijn geboortejaar 1979 een aanrijding met een scooter, hij is dan acht jaar oud. Hij komt in coma en daarna wordt hij als het ware opnieuw geboren, hij moet alles weer leren. Ik luisterde vol bewondering naar zijn verhaal, hoe hij knokte, doorzette en wist wat hij wilde in het leven. En dat hij nu een trotse partner is en vader van twee kinderen. Hoe hij lezingen geeft over zijn leven, cabaret maakt. Zo zinvol bezig is, maar ook verdrietig is om het feit dat veel extra moeite en tijd kost en een echte baan nooit zal lukken. Dat dat pijn blijft doen. Hij zo graag goed werkende hersens zou willen hebben maar ook dankbaar is.

Ik was geraakt door het verhaal en had het zo leuk gevonden als meer mensen er van hadden kunnen genieten. 

Blij dat ik de Human Library heb gevonden, super Gouda Bruist en Bibliotheek Gouda voor dit initiatief, dat er nog maar vele boeken mogen spreken en er nog heel veel lezers, luisteraars bij komen.