Update

Update bij Doorgeefboek 'Hoe gaan we dit uitleggen', onze toekomst op een steeds warmere aarde.

Geplaatst op 31 oktober 2020, 12:51 uur

Tussenstand Doorgeefboek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’
Alweer ruim een jaar geleden ben ik het initiatief van het Doorgeefboek gestart: lezen en doorgeven van het klimaatboek ‘Hoe gaan we dit uitleggen, onze toekomst op een steeds warmere aarde’ geschreven door Jelmer Mommers. Inmiddels heb ik 50 papieren boeken in omloop gebracht en loopt er tevens een Doorgeef e-book lijn. Bijna 400 mensen hebben het boek/e-book tot nu toe gelezen of op dit moment in handen. Dus complimenten aan alle lezers; het project is nu al een groot succes!

Inmiddels doet onze burgemeester Pieter Verhoeve ook mee met dit initiatief. Onlangs heb ik persoonlijk het laatste Doorgeefboek nr. 50  in het Huis van de Stad mogen overhandigen. Naast het feit dat ik het belangrijk vind dat allerlei mensen - ongeacht leeftijd, opleiding, geloofs- of politieke overtuiging - meelezen, heeft de Burgemeester ook een voorbeeldfunctie. Dat helpt dit project tot een nog groter succes te maken. 

Zoals jullie weten is het de bedoeling dit initiatief af te sluiten met een lezersbijeenkomst, om met elkaar - en de schrijver van het boek - in gesprek te gaan over dit onderwerp. Helaas is corona nog steeds onder ons en blijft het onduidelijk wanneer bijeenkomsten voor grotere groepen weer kunnen plaatsvinden. Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel: totdat samenkomsten weer mogelijk zijn loopt dit project gewoon door, hierdoor bereiken we des te meer lezers.

Als er n.a.v. dit bericht nog mensen zijn die mee willen doen met dit initiatief, dan kan dat door een berichtje te sturen naar mijn e-mailadres. Zie vermelding op Gouda Bruist.

 

Groeten uit het Groene Hart,

Peggy Munnikhuis

 

Deel dit:
1 reactie

Evelien Verhoef

zo 1 november 2020 14:33
Ha Peggy, complimenten voor jou dat je dit hebt opgezet, zo mooi!