Update

Project-update bij Reizend dagboek door de buurt

Geplaatst op 4 maart 2021, 22:22 uur , door Heleen van Praag

Tientallen dagboeken die door de buurten van Gouda rondreisden zijn inmiddels teruggekeerd. Bewoners schrijven hierin over hun ervaringen tijdens de lockdown.
De dagboeken zijn begin december verspreid via de buurtpakketjes van actie Lichtpuntjes Gouda. Aan de bewoner die het in handen krijgt wordt gevraagd er iets in te schrijven en het na een paar dagen weer door te geven. Op deze manier probeert Gouda Bruist de verbinding te leggen tussen mensen in de buurt.
De bijdragen in de dagboeken zijn divers. De een schrijft hoe de kerstdagen zijn verlopen zonder bezoek van opa en oma, de ander geeft een terugblik op 2020 sinds de eerste lockdown, weer iemand anders geeft tips voor Netflix series of deelt het recept voor de allerlekkerste tulband. Een aantal dagboeken zwerft nog steeds rond. 
Het reizend dagboek blijft na terugkeer van de buurten om te tonen in een buurtbieb, buurtkastje of Goudkistje of tevoorschijn te halen bij buurtactiviteiten. In samenwerking met de bibliotheek kunnen verhalen ook gedigitaliseerd worden en onderdeel worden van het project Goudse Verhalen. Uiteraard alleen met toestemming van de schrijver.

 

Goudse Post 4 maart 2021
1 reactie

Ginetta Blokzijl

Goudse Verhalen zijn verhalen uit en over Gouda. Verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het verleden, het heden en de toekomst. Al die verhalen worden zorgvuldig bewaard voor ten minste 50 jaar. Zo geven we samen Gouda door. Wil je een van de verhalen uit het reizend dagboek laten opnemen i Lees meer
5-mrt-2021 09:25
Wil je reageren? Meld je dan aan.