Bericht

Ben bedankt!

Geplaatst op 18 maart 2021, 18:01 uur

Op donderdag 11 maart overleed Ben Peters. Wat een groot gemis voor onze stad dat we zonder Ben verder moeten. 
Mijn eerste kennismaking met Ben had te maken met de balkonmetamorfose in de Tuinstraat. De buurt had het idee om iets te doen aan de lelijke witte trespa balkons in de straat. Er zat al twee jaar geen beweging meer in dit leuke bewonersinitiatief totdat begin 2008 Ben bij Mozaïek Wonen onze contactpersoon werd. Wat heerlijk zo iemand die daadkrachtig is en ‘buiten de lijntjes durft te kleuren’, zoals hij dat zelf noemt.
Bekijk in dit filmpje van VPRO Droomstad hoe onze balkonmetamorfose met hulp van Ben is gerealiseerd.
 
Daarna kwam ik Ben tegen in het prachtige project ‘Kan wél!’ van LSA bewoners. Deze kreet was hem op het lijf geschreven en zorgde ook weer voor de geboorte van vele mooie bewonersinitiatieven.
 
Het was dan ook niet meer dan logisch dat Ben Peters het idee voor Gouda Bruist omarmde en in 2010 hielp met de oprichting van dit nieuwe bewonersplatform. Ben Peters zorgde niet alleen voor financiële steun en meedenkkracht vanuit Mozaïek Wonen, maar kwam ook zelf regelmatig bij een Bruispunt om als actieve inwoner weer een nieuw project te presenteren. Zo was hij initiatiefnemer van het Gouds Gedichtenlint met poëzie op de gevels en van de buurttuin in de Hoevebuurt.
 
Op 21 maart 2019 schudde ik hem voor het laatst de hand tijdens zijn afscheidsbijeenkomst. Een inspirerend voorbeeld voor velen, hoe hij omging met zijn diagnose van alvleesklierkanker en nog maar een paar maanden te leven. Tot het eind toe was hij vol humor en positiviteit en bleef hij zich inzetten voor anderen.

Veel sterkte gewenst voor zijn familie en vrienden. We zullen deze bijzondere, bruisende Gouwenaar gaan missen!
 
Heleen van Praag

Illustration
https://www.vpro.nl/speel~WO_VPRO_032173~droomstad-balkonmetamorfose~.html (filmpje 2 min.)
Deel dit:
1 reactie

Čiska Jansz

❤️
vr 19 maart 2021 07:22