Blogpost

Bijzondere ontmoetingen in de Groenlust

Geplaatst op 17 juni 2021, 13:23 uur

Op zondag 13 juni was er een gezellige samenkomst op het grasveldje aan het eind van de straat. Buren overhandigden elkaar boeketten met een aardig kaartje. Een bewonersonderzoek van Mozaïek Wonen heeft ons geinspireerd om juist in de Burgen- en Lustenbuurt aan de slag te gaan met Lief & Leedstraten.

De week voorafgaand aan de bijeenkomst vroegen we aan bewoners in de Groenlust (1-39) wie in de straat een bloemetje verdient. Maar liefst 11 buren werden genomineerd! Sommige meerdere keren, zoals het gezin, wat tijdelijk elders woont vanwege een woningbrand. Er werd ook gedacht aan mensen die langdurig ziek zijn (geweest), die mantelzorger zijn of behulpzaam zijn voor andere buren.

Er kwamen die zondagochtend bijzondere buurttalenten naar boven! Djamal hield spontaan een kleine expositie van zijn schilderijen in het park. Annemarie is violist en gaat misschien een keer samenspelen met buurman Ron. Saskia kan goed tekenen en maakt van alles zelf. Buurvrouw Zhara en buurvrouw Wil boden aan eten te koken voor de buren van de brand, die als ze straks terug kunnen keren naar hun huis, nog geen keuken hebben. De woningbrand heeft veel indruk gemaakt bij alle bewoners. Peggy heeft een BHV en EHBO-diploma en kan te hulp schieten bij calamiteiten in de straat.

De sfeer is de straat is best goed, maar men vond het fijn om elkaar beter te leren kennen, via deze door Gouda Bruist georganiseerde ontmoeting. In de straat wonen verschillende mensen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Zij willen zich graag meer thuis voelen in de buurt en bijdragen aan een gezellige straat.  Groenlust is nu ook een Lief & Leedstraat geworden! Peggy, Zhara en Modar gaan samen het gangmakerschap op zich nemen.

Deel dit: