Update

Project-update bij Lief & Leed – actie Blije Buren

profile picture
Arie Jan van de Wetering

Direct vijf ‘gangmakers’ in één straat!

Een fijne ochtend aan de Brittenburg.
Typerend voor onze buurbloemenactie was misschien wel de gedachtegang van één van de buurvrouwen van het buurtje Brittenburg-Ganzenburg. Waar ze eerst nog maar eens moest zien of er wel iemand zou komen bij de burenontmoeting is ze nu enthousiast gangmaker. Eén van de vijf. En als we hadden gewild waren het er nog meer geweest. Hoe werkt dat toch?
 
We, Arie Jan en Heleen, zijn een middag en een avond op pad geweest met ‘het buurbloemetje’. We stellen simpelweg de vraag aan wie uit de straat iemand een bloemetje wilt geven. Vaak ontstaat er een heel gesprek en op die manier ontmoeten we een buurt, vol heerlijke mensen. Nadat we aan zoveel mogelijk deuren hebben gestaan, organiseren we een ochtend waar de bloemen worden overhandigd. Uiteraard door de bewoners zelf. 
Op 27 juni was het zover en stonden er maar liefst 12 boeketten klaar: Een bloemetje voor een nieuwe bewoners en voor een buurvrouw die na 46 jaar de straat verlaat. Boeketten voor buren die behulpzaam zijn en altijd klaar staan voor anderen of gewoon voor iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Het leverde leuke, en soms zelfs ontroerende momenten op. Deze ochtend moesten we ons best doen om boven het gezellige geluid van pratende buren uit te komen.
 
In deze buurt hadden we al snel in de gaten hoeveel positiviteit er zit. Het is dan ook niet zo gek dat we uiteindelijk vijf gangmakers hebben die het Lief en Leedpotje gezamenlijk gaan oppakken in de Brittenburg en Ganzenburg. Wij, als Gouda Bruist, zullen hen hierin ondersteunen en leuke acties met hen delen.

13 afbeeldingen
2 reacties

John van den Hout-Sachs

Ik wil wel als gangmaker deelnemen aan dit project voor het Crabethpark
28-apr-2020 16:09

Peterpaul Kloosterman

Ha John, wat leuk dat je als gangmaker aan de slag wilt!
28-apr-2020 17:33

Lara Lange

Staat de straat 'Raam' hier al voor aangemeld?
7-jun-2020 10:50

Peterpaul Kloosterman

Staat er nog niet op maar de Raam is lang. Dus wees welkom om je op te geven!
7-jun-2020 14:42
Wil je reageren? Meld je dan aan.