Update

Update bij Lief & Leed – actie Blije Buren

Geplaatst op 29 juni 2021, 12:27 uur

Direct vijf ‘gangmakers’ in één straat!

Een fijne ochtend aan de Brittenburg.
Typerend voor onze buurbloemenactie was misschien wel de gedachtegang van één van de buurvrouwen van het buurtje Brittenburg-Ganzenburg. Waar ze eerst nog maar eens moest zien of er wel iemand zou komen bij de burenontmoeting is ze nu enthousiast gangmaker. Eén van de vijf. En als we hadden gewild waren het er nog meer geweest. Hoe werkt dat toch?
 
We, Arie Jan en Heleen, zijn een middag en een avond op pad geweest met ‘het buurbloemetje’. We stellen simpelweg de vraag aan wie uit de straat iemand een bloemetje wilt geven. Vaak ontstaat er een heel gesprek en op die manier ontmoeten we een buurt, vol heerlijke mensen. Nadat we aan zoveel mogelijk deuren hebben gestaan, organiseren we een ochtend waar de bloemen worden overhandigd. Uiteraard door de bewoners zelf. 
Op 27 juni was het zover en stonden er maar liefst 12 boeketten klaar: Een bloemetje voor een nieuwe bewoners en voor een buurvrouw die na 46 jaar de straat verlaat. Boeketten voor buren die behulpzaam zijn en altijd klaar staan voor anderen of gewoon voor iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Het leverde leuke, en soms zelfs ontroerende momenten op. Deze ochtend moesten we ons best doen om boven het gezellige geluid van pratende buren uit te komen.
 
In deze buurt hadden we al snel in de gaten hoeveel positiviteit er zit. Het is dan ook niet zo gek dat we uiteindelijk vijf gangmakers hebben die het Lief en Leedpotje gezamenlijk gaan oppakken in de Brittenburg en Ganzenburg. Wij, als Gouda Bruist, zullen hen hierin ondersteunen en leuke acties met hen delen.

Deel dit: