Bericht

Word ook vriend van de bibliotheek Gouda

Word ook vriend van de bibliotheek Gouda
logo
Bibliotheek Gouda

Even naar de bibliotheek om een stapel boeken te halen. Heerlijk voor velen, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Een lidmaatschap van de bibliotheek is al gratis voor iedereen tot 18 jaar. Maar wat als je ouder dan 18 bent en geen abonnement kunt betalen? Het Vriendenprogramma van de bibliotheek Gouda helpt. Vrienden kunnen zelf bepalen naar wel project hun donatie toe gaat: 

  • Cadeauabonnementen: onze sociale partners - de Voedselbank en de sociaal teams hebben een duidelijk beeld van wie wel een abonnement zou willen maar het niet kan betalen. Via hen verdelen wij cadeauabonnementen. Op deze wijze weten we zeker dat ze op de juiste plek terechtkomen.
  • VoorleesExpress: vrijwilligers van de VoorleesExpress lezen voor bij Goudse gezinnen om ouders en kinderen kennis te laten maken met voorlezen, boeken en verhalen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact. Met donaties kunnen we meer gezinnen voorlezen en de collectie voorleesboeken aantrekkelijk houden.
  • Taalhuis: bij het Taalhuis kunnen alle Gouwenaars terecht voor advies en ondersteuning voor het beter leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal. Met donaties kunnen we zorgen voor een aantrekkelijk programma waarbij Nederlands leren, een aantrekkelijke collectie en ontmoeting centraal staan.

We hebben al veel vrienden, maar kunnen er altijd meer gebruiken! Kijk op www.bibliotheekgouda.nl/vrienden voor meer informatie.