Update

Project-update bij Zelf fijnstof meten

Geplaatst op 29 juli 2021, 14:05 uur
Project afgerond

Beste luchttkwaliteitsgeïnteresseerde,

We zien dat een aantal van de Goudse fijnstofsensoren geen data meer doorgeven. Er blijven nog genoeg over om het Goudse op de kaart te krijgen. Maar als we de niet functionerende sensoren weer kunnen activeren, dan wordt de informatie statistisch betrouwbaarder.

Wij houden geen administratie bij van wie waar woont en een sensor heeft. Als u zelf een fijnstofsensor heeft, dan kunt u checken of deze nog data doorgeeft op https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/ en daar naar Gouda in te zoomen.

Het kan zijn dat een keertje stekker eruit en stekker erin de boel weer opstart. Als u van internetrouter bent gewisseld (er wordt momenteel op veel plekken glas aangelegd), dan moet de sensor op het nieuwe wifi thuisnet worden ingesteld. Mocht dat lastig uit te voeren zijn, stuur een mailtje, wij kunnen bij u thuis langs komen om de sensor communicatie weer aan de praat te krijgen.

Actueel ZuidHollands fijnstof nieuws staat op:  https://forum.samenmeten.nl/  ; iedereen kan de site lezen; voor reacties is eenmalige registratie met emailadres vereist.

Mocht u nog vragen hebben of suggesties voor mensen die ook een fijnstofmeter zouden willen plaatsen, schroom niet en mail.

Vriendelijke groeten
coordinator burgerfijnstofmetingen Gouda
Walter Takens

waltertakens@gmail.com

Illustration
 
Deel dit: