Bericht

Stemmen voor een nieuwe nachtburgemeester

Geplaatst op 25 oktober 2021, 12:36 uur
Illustration


GOUDA - Het begon als een ‘gebbetje’ toen toenmalig koster van de Sint jan, Maurits Tompot, Irene Klein Haneveld van Bijbelshop Samma aanwees als eerste nachtburgemeester, zodat ze licht in de duisternis kon brengen. Zij droeg het stokje drie jaar geleden over aan Malou Dusseldorp. Inmiddels is de stembus voor de derde verkiezing van Gouda’s nachtburgemeester geopend.


Drie kandidaten maken kans op deze bijzondere Goudse functie. Wordt het Stef Vergeer, in het dagelijks leven docent, gepokt en gemazeld met het uitgaansleven (So What!) en met muziek, of Nick van Zon (niet meer werkzaam in de horeca, maar daar nog wel vaak aanwezig) die Gouda op de kaart wil zetten als uitgaansgebied. Of wordt het Chris Bellekom, onder andere bekend van Dichters op Donderdag en Gouda Poëziestad.
De laatste heeft een hele brede kijk op de functie van nachtburgemeester.

“De andere kandidaten zijn rond de 30 jaar, dus wordt het een verkiezing tussen GenX tegen de beide millennials. Als ik word gekozen, wil ik ervoor zorgen dat de nachtburgemeester een officiële status krijgt, zodat de verkiezing voortaan gestroomlijnder verloopt en verder te professionaliseren. Dat lijkt mij een enorme uitdaging.” Verder wil Chris een lobby starten bij ProRail voor aansluiting op het nachtnet.
‘We hebben in het verleden op het nachtnet gezeten, maar nu doen de treinen ‘s nachts Gouda niet meer aan. Verder wil ik er zijn voor mensen die meer willen dan nachtrust. Er gebeurt genoeg ‘s nachts. De nacht is namelijk van iedereen. En ik wil aandacht schenken aan mensen die ‘s nachts werken. Dat zijn er veel meer dan je denkt. En wat denk je van de uitreiking van nachtlintjes voor mensen die ‘s nachts het verschil maken. Hoe leuk is dat! Dat doen ze in Tilburg.”

Stemmen voor de verkiezing Nachtburgemeester van Gouda kan via Stem hier op de nieuwe Nachtburgemeester en kan in ieder geval tot 1 november 2021.


(tekst Marianka Peters, foto Astrid den Haan)

Deel dit: