Update

Project-update bij Lief & Leed – actie Blije Buren

Geplaatst op 16 mei 2022, 10:56 uur
Illustration

Op 12 mei 2022 hadden we een geslaagde inspiratietocht door de wijk Achterwillens met gangmakers van Lief & Leedstraten en leden van netwerk Achterwillens. Een leuke manier om elkaar te ontmoeten en meer te horen over elkaars activiteiten.

De tocht begon en eindigde in de Bühne en ging langs 8 locaties in de wijk. Gangmakers vertelden over hun ervaringen in hun straat. Soms zijn mensen erg op zichzelf gericht en is het lastig om verbinding te maken. Anderen merken een positief effect door de combinatie van Lief&Leed met andere activiteiten, zoals het samen maken van de vlaggenlijnen of een ontmoeting bij de buurtkerstboom. Ook zijn er goede ervaringen met whatsappgroepen, hoewel het weer wat lastiger is als de whatsappgroep niet helemaal samenvalt met de Lief & Leedstraat. De gangmakers stoppen veel energie in het leggen van persoonlijke contacten in hun straat.

Daarnaast was het ontzettend leuk om te horen en te zien welke initiatieven de leden van netwerk Achterwillens nemen. Zo zijn er in de Slagenbuurt tientallen boomspiegels beplant, er is een energiegroep die plannen ontwikkelt voor een aardgasvrije wijk, een natuurwerkgroep in de Goudse Hout die onder andere de vlinderidylle beheert en in de Bühne is er regelmatig een repair café, weggeefwinkel en papierwinkel. Er zijn plannen voor een buurttuin, een social sofa en er is bemoeienis met de herinrichting van Oud-Achterwillens en andere plannen die de wijk aangaan. Het bruisende netwerk Achterwillens is nog op zoek naar een nieuwe secretaris! Kijk voor alle activiteiten van het netwerk op achterwillens.eu

Deel dit: