Bericht

Veel muziek op de Goudse Keramiekdagen.

Geplaatst op 16 mei 2022, 16:06 uur
Illustration

De Goudse Keramiekdagen op 26 en 27 mei hebben als thema "Dans en Balans". Dat is voor de organisatie reden om de Goudse muzikanten en orkesten te vragen dat thema te komen ondersteunen. 

Dat begint op donderdag 26 mei om 11 uur met een carillonconcert door Boudewijn Zwart vanaf de Toren van de Sint Jan.

Op beide dagen is aan het begin van de middag een harmonie orkest te horen vanaf het schavot aan de achterkant van het stadhuis. Op donderdag is dat de Stedelijke Harmonie Caecilia en op vrijdag de Goudse Harmonie De Pionier. Zij spelen Zuid Amerikaanse en Europese dansmuziek.

Op dondedag om 14.00 uur en om 15.00 uur geeft het Kamer Orkest Midden Holland twee inloopconcerten in de Sterzaal van het stadhuis op de Markt. Zij spelen onder andere de orkestsuite nr 1 BWV 1066 van J.S. Bach. De toegang is vrij.

Op beide dagen sluit de markt af met een orgelconcert in de Sint Jan. Op donderdag speelt Gerben Budding een toegankelijk repertoir rond Hemelvaart, keramiek en dans. Op vrijdag zijn verschillende kerkorgels te horen samen met het handdraaiorgel De Violetta van Adrie Vergeer. Het samenspel van kerkorgel en draaiorgel is nog niet eerder vertoond. Beide concerten beginnen om 16.30 en zijn vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Zie voor het volledige programma van de orgelconcerten: www.sintjan.com/concerten/orgelmuziek-tijdens-keramiekdagen 

 

 

Deel dit: