Bericht

Energiecoach worden?

Geplaatst op 1 juni 2022, 17:14 uur
Illustration

De gemeente Gouda heeft op dit moment 13 energiecoaches. Dat is een actieve en enthousiaste groep vrijwilligers die onze inwoners helpen hun woning te verduurzamen. Maar er zijn te weinig vrouwen of coaches uit andere culturen. Graag wil de gemeente Gouda de energietransitie aan iedereen uitleggen  en bereikbaar maken. Heb je zelf interesse? Of ken je mensen in je omgeving die dit zouden willen, geef het door via onderstaand mailadres! 

Wat doet een energiecoach?
De energiecoach geeft bewoners inzicht in hun energiegebruik thuis. De coach leert Gouwenaren hoe ze geld kunnen besparen op de energiekosten en hoe zij comfortabel kunnen wonen. Daarnaast krijgen inwoners adviezen om hun woning te isoleren of gebruik te maken van een andere warmte dan aardgas.

Wat bieden we een coach?
De gemeente Gouda biedt een training aan die opleidt tot energiecoach en de gemeente zorgt ervoor dat je technisch goed uitgerust bent om het werk te kunnen doen. Als energiecoach krijg je een vrijwilligersvergoeding van €15,00 per uitgebracht advies. Je mag zelf bepalen op welke dagen en tijdstippen je afspraken met bewoners maakt.

Hoeveel tijd kost het?
Je hoeft zelf echt geen technische achtergrond te hebben. De coach moet het vooral leuk vinden om mensen te helpen en liefst zelf in Gouda wonen. Je bent gemiddeld 1x per twee weken voor ongeveer 3 uur beschikbaar en beheerst de Nederlandse taal voldoende. Coaches met een andere moedertaal hebben een voorkeur. 

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar energieadvies@gouda.nl

Illustration
 
Deel dit: