Bericht

Bezoek op 10 juli de buurttuinen van Eetbaar Gouda

Geplaatst op 23 juni 2022, 13:13 uur
Illustration

Op zondag 10 juli tussen 13.00 – 16.00 uur is een groot aantal buurttuinen van Eetbaar Gouda open voor publiek. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen.
 
Eetbaar Gouda is het platform voor buurtmoestuinen en iedereen die bij wil dragen aan een groene stad. Er komen steeds meer buurtmoestuinen bij, mede door ondersteuning van de gemeente via Groen Moet je Doen.
 
Het samen beheren van een buurtmoestuin is leuk om te doen en zorgt voor meer verbinding in de buurt. Wilma van Ipenburg is initiatiefnemer van de Barbaratuin in de Raambuurt: ‘De tuin is aangelegd op een verwaarloosde speelplek waar ook veel overlast speelde. Nu is het een superfijne plek geworden voor de buurtkinderen. Ze leren hoe ze tomaten en pompoenen kunnen opkweken en hebben een avontuurlijke plek om te spelen.’
Heidi Jonker startte buurttuin de Mammoet in Plaswijck en geeft de oogst het liefst aan mensen uit de buurt die het niet breed hebben. 

Op 10 juli staan beheerders van buurtmoestuinen in de Korte Akkeren, Raambuurt, Kadebuurt, Gouda Noord, Nieuwe Park, Bloemendaal en Plaswijck, klaar om bezoekers te ontvangen. Voor iedereen die inspiratie en ideeën wil opdoen of overweegt om zelf een buurttuin willen starten.
 
Om 13.00 uur en om 13.30 uur start een begeleide fietstocht vanuit de Barbaratuin (ingang tegenover Korte Raam 2A) langs 5 buurttuinen. Meld je aan via eetbaargouda@gmail.com. Wil je op eigen gelegenheid de buurttuinen bezoeken? Haal de plattegrond op bij de Barbaratuin. 

Illustration
 
Deel dit: