Update

Project-update bij Gouda Bloeit met bollen in je buurt

Geplaatst op 13 oktober 2022, 21:52 uur
Illustration
Project volgens planning

Wethouder Klijmij-van der Laan en kinderwethouder Anne Warga geven op 15 oktober om 11.00 uur de aftrap voor de actie ‘Gouda Bloeit met bollen in je buurt’. Zij starten met het poten van de eerste 750 krokusbollen rond standbeeld de Ontheemden bij de kruising Bernadottelaan-Dunantsingel. 

Inwoners van Gouda gaan in de komende maanden in totaal 75.000 bollen poten in het openbaar groen. Honderd groepen Gouwenaars uit alle wijken van Gouda hebben een 750-bollenpakket aangevraagd om hiermee hun buurt op te fleuren.

Gouda Bruist organiseert de actie ‘Gouda Bloeit met bollen in je buurt’ in het kader van het feestjaar Gouda750. Alle bollen zijn biologisch geteeld en ingekocht met subsidie van GoudApot en Stichting Jac Bezemer.

Mirjam Bruijn is de bedenker van actie ‘Gouda Bloeit’: “Krokussen zijn vaste planten die ieder jaar terugkomen en zichzelf ook nog eens vermeerderen. Zo zal Gouda steeds meer gaan bloeien voor mens en dier. Voor bijen en hommels zijn krokussen belangrijk omdat deze al vroeg in het voorjaar bloeien.”

Bekijk de kaart van Gouda waar alle bloembollen in het voorjaar van 2023 zullen bloeien.

 

 

Illustration
 
Deel dit: