Bericht

Acts en huiskamers gezocht voor Gluren bij de Buren

Geplaatst op 20 oktober 2022, 15:23 uur
Illustration

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor het eerst naar Gouda op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije Gouwenaren die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl. 

Inmiddels hebben 33 steden door het hele land hun gastvrijheid getoond tijdens Gluren bij de Buren, de beurt is nu aan Gouda. Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen. 

Acts en huiskamers gezocht
Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleed te betreden: van rappers tot jazzbands tot verhalenvertellers en balletdansers tot goochelaars. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetovert tot eendaags podia voor lokale performers.  

Programmamaker Marcel Kamphuis: “Na het succesvolle feestjaar Gouda750Jaar merk je dat iedereen in Gouda weer even wakker is geschud met cultuur. Het was duidelijk dat Gouwenaren na corona echt weer behoefte hadden in gezellig samenzijn. Ik ben dan ook trots dat in 2023 de eerste editie van Gluren bij de Buren in Gouda georganiseerd gaat worden. We gaan uit van een debuuteditie met 50 huiskamers verspreid over de stad.”

Aanmelden kan tot en met zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl 

Als organisatie mee doen met Gluren bij de Buren? Het festival staat altijd open voor lokale samenwerkingspartners om mee op te trekken en een impactvolle editie van het festival te organiseren. Neem vooral contact op met de organisatie. 

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne.

Deel dit: