Bericht

Wethouder plant boom en opent zo nieuw Spinnenwielplein

Geplaatst op 29 november 2022, 15:25 uur
Illustration

Het Spinnewielplein is vernieuwd en dat mag gezien worden. Wethouder Klijmij – Van der Laan opende vrijdag 25 november officieel het plein. Dat deed de wethouder door de laatste boom te planten.

 

Het asfalt op het plein maakte plaats voor gras. De al aanwezige bomen staan er weer netjes bij. Er zijn extra bomen geplant. Het project is uitgevoerd vanuit Grijs wordt Groen. Dat is het programma waarbij mensen ideeën kunnen indienen om plaatsen met veel steen om te bouwen tot groenplantsoen. Wethouder Klijmij – van der Laan is er enthousiast over en noemt het een mooi voorbeeld. ‘Asfalt dat we vervangen door groen past natuurlijk perfect bij Grijs wordt Groen.’

 

Het Spinnewielplein is met de vernieuwing een fijnere plek geworden voor kinderen en ouders, hoopt de gemeente. Voorheen was er bijna niemand omdat het plein geen goede uitstraling had door de dichte struiken en het harde asfalt. Met een flinke regenbui stond het plein onderwater. Daar komt nu verandering in.

 

‘Gras laat natuurlijk beter water door dan asfalt. Met de nieuwe bomen wordt het plein ook koeler. We hebben nu de basis op orde bij het plein. Dit is wat we met onze middelen konden doen’, aldus de wethouder. Bewoners hadden plannen die verder gingen. Met het plein zoals dat er nu ligt, nodigt hij bewoners uit om zelf aan de slag te gaan. Willemien Rougoor en Rachida Chabani (beide van Steunpunt OOG) hebben veel tijd en energie gestoken in de vergroening. Zij waren ook aanwezig en werden bedankt voor hun inzet door de wethouder.

 

De buurt rondom het Spinnewielplein was betrokken bij het maken van het ontwerp. Contactpersonen in de wijk voerden onderzoek uit naar de wensen van bewoners. Bij de nieuwe inrichting hebben Groenedraad, Steunpunt OOG, Mozaïek Wonen en de Garenspinnerij meegeholpen.

 

 

Illustration
Oude situatie Spinnewielplein.
Deel dit: