Update

Project-update bij Lief & Leed – actie Blije Buren

Geplaatst op 2 december 2022, 11:29 uur
Illustration
Project volgens planning

De Burgvlietkade-Gravin Jacobastraat in Gouda Noord is op 26 november uitgeroepen tot Liefste Straat van Gouda. De straat krijgt deze titel omdat de bewoners naar elkaar omkijken, elkaar kennen en samen mooie acties oppakken. Als prijs is de hele straat getrakteerd op poffertjes en kregen de gangmakers het straatnaambord 'Liefste Straat van Gouda 2022' uit handen van wethouder Anna van Popering. 

In 2021 was de Burgvlietkade ook al genomineerd maar legde het af tegen het Albrechtsveld die er met de titel vandoor ging. Gangmakers Ilse Vegter en Mirjam van Oostrom lieten het er niet bij zitten en deden in 2022 opnieuw een inzending. Mirjam: “In onze buurt is er een grote betrokkenheid, zien we naar elkaar om en kun je zijn wie je bent. We organiseren met zijn allen elk jaar een buurtfeest, nieuwjaarsborrel, paasspeurtocht en lampionoptocht. Ook is er een actieve buurtapp en we sturen vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief”. Ilse: “Als gangmakers brengen we een aardigheidje bij een geboorte, het behalen van een diploma, maar ook als het even tegenzit.”
Volgens een van de nieuwe bewoners moet dit wel de liefste straat zijn: “Nog voordat we goed en wel verhuisd waren werden we op de buurtapp al door vele buren welkom geheten en kregen we een leuk welkomstpresentje van de gangmakers.”
Illustration
 
Deel dit: