Update

100ste Lief en Leedstraat in Gouda

Geplaatst op 21 december 2022, 16:18 uur
Illustration

Op 21 december 2022 is de 100ste Lief en Leedstraat van start gegaan in Gouda. Danielle Verwaal en Simon van Roon van Loevestein en Weerestein meldden hun straten gezamenlijk aan voor ‘Lief en Leed – actie Blije Buren’! 

In Lief & Leedstraten kijken buren wat meer naar elkaar om. Is er iemand ziek, heeft iemand een partner verloren, is er een nieuwe inwoner in de straat of heeft iemand iets te vieren? Zogenaamde gangmakers in de straat zorgen dan voor een bloemetje, iets lekkers, een ansichtkaart of ander aardigheidje. Bewoners kunnen hiervoor een Lief & Leedpotje aanvragen. Gouda Bruist organiseert dit project om bij te dragen aan verbinding in de buurt.

Naast het startpakket en een Lief & Leedpotje ontvingen beide gangmakers een verrassingskistje waarmee ze een feestelijke start kunnen maken met het project in hun straat.
 
Ruim twee jaar na de start zijn in alle wijken van Gouda Lief en Leedstraten te vinden. Arie Jan van de Wetering (Gouda Bruist) verwacht dat nog veel meer straten mee gaan doen: ‘Het fijne van dit project is dat deelname eenvoudig is. Met een of twee uurtjes per maand inzet kun je al verschil maken in jouw buurt.'

Wil je ook meedoen met jouw straat? Kijk voor meer informatie op liefenleedgouda.nl of mail samen@goudabruist.nl.

Deel dit:
1 reactie

Evelien Verhoef

Super tof! Ben echt heel trots op wat jullie allemaal voor elkaar krijgen met de bruisende lief en leed straten!
wo 21 december 2022 21:58
Wil je reageren? Meld je dan aan.