Update

Nu in álle wijken van Gouda Lief & Leedstraten

Geplaatst op 5 januari 2023, 20:56 uur
Illustration
Project volgens planning

Met de start van de Gouderaksedijk en Oude Brugweg in het Buurtschap Stolwijkersluis is er nu in álle wijken van Gouda een Lief & Leedstraat. Het aantal straten waar buren wat meer naar elkaar omkijken in Gouda groeit gestaag. Half december startte de 100ste straat (Loevestein/Weerestein), sindsdien zijn er al weer 3 straten aangemeld voor de ‘Lief en Leed - actie Blije Buren’. 
 
Gangmaker Eva Kosto: “Na een oproepje in een whatsappgroep had ik al snel een paar reacties van mensen die ook gangmaker willen zijn. Dus toen konden we onze straat meteen aanmelden. Onze eerste actie was het bezorgen van een nieuwjaarswens met meer informatie en onze contactgegevens. Daar werd meteen al heel enthousiast op gereageerd bij een borrel tijdens de jaarwisseling.” 
 
In een Lief & Leedstraat zorgen zogenaamde gangmakers in de straat voor een bloemetje, iets lekkers, een ansichtkaart of ander aardigheidje als er bijvoorbeeld iemand ziek is, een partner heeft verloren, er een nieuwe inwoner in de straat is of iemand iets te vieren heeft. Bewoners kunnen hiervoor een Lief & Leedpotje aanvragen. 
 
Gouda Bruist organiseert dit project om bij te dragen aan meer verbinding in de buurt. Het fijne van dit project is dat deelname eenvoudig is. Met maar een paar uurtjes per maand inzet kun je al verschil maken in jouw buurt. 

Illustration
 
Deel dit: