Bericht

Himmler/Grunberg-dialoog. Katrin Himmler & Arnon Grunberg

Geplaatst op 16 mei 2023, 09:52 uur
Illustration

Op 24 mei 2023, 19:00 u. gaan Katrin Himmler en Arnon Grunberg met elkaar in gesprek over verdraagzaamheid en waakzaamheid voor (sluimerend) extremisme. Denkt u nog wel eens aan Gouda750jaar? Waarschijnlijk niet dagelijks. Toch was het thema ‘Wat geeft Gouda door?” De Koning heeft Gouda voorgehouden om de gedachte en traditie van vrijheid en verdraagzaamheid door te geven. Om dit vorm te geven, organiseert Mandeville Academy jaarlijks een aantal bijzondere seminars/bijeenkomsten. De eerstvolgende betreft de Himmler/Grunberg-dialoog.

Katrin Himmler en Arnon Grunberg gaan met elkaar in gesprek over verdraagzaamheid en waakzaamheid voor (sluimerend) extremisme. Deze dialoog vormt het slot van de triptiek die Mandeville Academy organiseert in het kader van de Goudse vrijheid- en verdraagzaamheidsgedachte.

Het eerste seminar stond in het teken van de Francois Vranckenlezing 2023 waarbij de dragers van de Koninklijke Militaire Willems-Orde in gesprek gingen met een Afghaanse brigade-generaal over de prijs van vrijheid. 

Tijdens het tweede seminar sprak Natalia Gavrilita (vml) minister-president van Moldavië over haar land, de armste EU-kandidaat lidstaat die gebukt gaat onder een enorme economische crisis en (gedeeltelijke) Russische bezetting.

Katrin Himmler en Arnon Grunberg bespreken een thema dat onoverbrugbaar lijkt: verdraagzaamheid tussen kinderen van daders en slachtoffers van de holocaust en Auschwitz in het bijzonder. Zij kijken vooral naar de toekomst. De wereld, Nederland en ook Gouda polariseert. Is waakzaamheid geboden? En zo ja, hoe?

U bent van harte welkom op 24 mei 2023, 19:00 uur, Sint Janskerk te Gouda. Zie de bijgevoegde link naar de Uitnodiging. Vergeet u niet een e-mail te sturen aan info@mandevilleacademy.nl?

Documenten

Deel dit: