Bericht

Het Oranje Fonds steunt ‘Sterke Buurtverbinders’ van Gouda Bruist

Geplaatst op 18 juni 2023, 18:11 uur
Illustration

Gouda Bruist is geselecteerd voor het programma Sterke Buurtverbinders van het Oranje Fonds. Dat betekent dat het Oranje Fonds twee jaar lang ondersteuning gaat bieden aan het buurtverbinders-project in Gouda.  

Gouda Bruist richt zich al enkele jaren op het versterken van buurtnetwerken. Dit doet ze met name via het Lief & Leedstraten project, waar meer dan 100 straten aan mee doen uit alle wijken van Gouda. Ook organiseert ze stedelijke buurtacties zoals de 150 kerstbomen, Soep op de Stoep en Lichtpuntjes Gouda. En er is leertraject op het gebied van community building voor bewoners die meer willen leren over het verbinden van mensen in de buurt. De deelnemers zijn gangmaker van een Lief & Leedstraat. 

“Zo’n leertraject vinden wij erg belangrijk,” zegt Arie Jan van de Wetering, “omdat veranderingen vaak van binnenuit komen. We gaan anders naar onze straat, buurt en wijk kijken. We dromen, inspireren elkaar en leren belangrijke principes en werkwijzen.“ Gouda Bruist sluit bijna het tweede jaar van het leertraject community building af en hoopt komend jaar met nieuwe groepen aan de slag te gaan. Het eerste jaar deden er zes Gouwenaars mee, het tweede jaar twaalf. Eén van de deelnemers schreef: ‘verbindend, informatief, enthousiasmerend en een mooie groep mensen.’

“We zijn heel blij dat het Oranje Fonds onze leertrajecten ziet als meerwaarde. Op deze manier kunnen we nog meer verbinding tussen Gouwenaars in hun eigen buurt tot stand brengen.” aldus Monica Maassen, voorzitter van Gouda Bruist.  

Een aantal gangmakers die mee hebben gedaan aan het leertraject community building gaan in september aan de slag als buurtverbinder. Zij verbinden de gangmakers in de wijken. Op deze manier groeien buurt- en wijknetwerken van onderop. We maken immers SAMEN de stad.

Wil je ook meer verbinding in jouw straat? Kijk dan op: liefenleedgouda.nl

Deel dit: