Bericht

4boeken zoekt Goudse auteurs

Geplaatst op 9 augustus 2023, 18:00 uur
Illustration

4boeken zoekt Goudse auteurs

4boeken is op zoek naar auteurs die een band hebben met Gouda. ‘We zoeken auteurs die in Gouda wonen. Het maakt niet uit wat voor boek ze hebben geschreven. Het kunnen boeken zijn die recent zijn verschenen, of al wat langer geleden, boeken voor volwassenen of voor kinderen, fictie en non-fictie, proza, poëzie of beeld, zelf uitgegeven of bij een uitgeverij…’ aldus Hanny Schoonderwoerd en Loes Vork.

‘We hebben allebei beroepsmatig veel met boeken te maken en vonden dat lokale auteurs wat meer aandacht verdienen. Zij worstelen vaak om bekendheid te krijgen en nieuwe lezers te bereiken. Daarom bedachten we 4boeken: een lokaal feestje waarbij lezers en auteurs elkaar ontmoeten. Onze partners Bibliotheek Gouda en de Stichting Stadpoëzie vonden dat ook een leuk idee’ vertelt Loes.

Het Goudse tweetal vulde op 20 juni de Agnietenkapel met auteurs en boekenliefhebbers. Dat boekenfeestje was een succes en Hanny en Loes zijn dan ook van plan om 4boeken regelmatig te herhalen, zowel in Gouda als daarbuiten. In Gouda is de eerstvolgende editie op dinsdagavond 31 oktober.

Het programma van het boekenfeestje 4boeken biedt ruimte aan 12 auteurs die een band hebben met Gouda. Vier auteurs kunnen een presentatie geven over hun boek, acht auteurs houden een korte pitch. In de pauze en na afloop is er ruimte voor alle aanwezige Goudse auteurs om hun boeken te verkopen en om in gesprek te gaan met de lezers.

Op een eerdere oproep via social media reageerden al bijna 200 auteurs. ‘Maar we weten zeker dat er nog meer zijn! Bovendien bieden we de al bij ons bekende auteurs aan om een linkje toe te voegen aan hun vermelding op onze site 4boeken.nl. Daarvoor kunnen ze een mail sturen naar Loes of naar mij’ aldus Hanny.

Niet-Goudse auteurs die ook zo’n boekenfeestje in hun eigen woonplaats willen, kunnen eveneens contact opnemen. Hanny: ‘We hebben al belangstelling vanuit andere plaatsen, waaronder Utrecht, Oudewater en Bergambacht. Ook daar willen we 4boeken organiseren, in nauwe samenwerking met lokale contactpersonen.’ De contactgegevens staan op www.4boeken.nl.

Deel dit: