Bericht

60+ muzikanten gezocht voor muziekcollectief.

Geplaatst op 17 augustus 2023, 22:37 uur
Illustration

EEn tijdje geleden heb ik bij Gouda Bruist een oproep geplaatst voor mensen (liefst 60+) die zin hebben om muziek te maken in verschillende groepen. De opzet is om in wisselende samenstelling een aantal nummers in te studeren tot er iets staat, een echte eigen uitvoering van een song. We zijn sinds een aantal maanden al actief in de volgende samenstelling: Jan (gitaar en bas), Margrethe (zang en saxofoon), Jeannette (zang en bodhran), Willem (keyboard, gitaar en zang en ik (Willem, gitaar, zang en mandoline). 

Ieder heeft daarin zijn eigen inbreng, zodat we nu al een aantal nummers op ons repertoire hebben. We spelen muziek van Sting (Englishman in New York), Neil Young (Comes a time), the Doors (Alabama Song), Willie Nelson/Ella Fitzgerald (Summertime) Bobby Hebb (Sunny), the Dubliners (Maids when you're young en Dirty Old Town) en anderen. We denken ook nog aan nummers van the Band, Bruce Springsteen, Paul Weller (Wild Wood & You do something to me). 

De muziek kan rock 'n roll zijn, popmuziek, folk, jazz, wat maar ter tafel komt. Met het ene nummer heb je natuurlijk meer dan met een ander. Daarom willen we in verschillende groepssamenstellingen aan de slag. Eigenlijk zouden we graag een slagwerker (bij voorkeur met cajon, geen compleet drumstel) erbij hebben om het ritme goed te houden. Iemand met een trekzak of een viool zou ook mooi zijn, of een mondharmonica. 

Het liefst zouden we een collectief hebben van 10 tot 15 à 20 mensen die een avond in de twee weken vrij kunnen maken om samen te repeteren, en tussendoor ook genoeg tijd hebben om nummers in te studeren. 

Het doel is niet zozeer om uiteindelijk een concert te geven, maar meer om lekker met/voor elkaar met muziek bezig te zijn, en misschien een eigen versie van nummers op poten te kunnen zetten. En wie weet, kunnen we nog eens een publiek vermaken. Maar voorlopig dus alleen voor de lol om met elkaar goede muziek te maken. 

Zie je dit zitten, dan kun je mij bellen (06 26713509) of mailen (willem.eppenhof@gmail.com). Misschien tot spoedig ziens! De eerstvolgende samenkomst is nu gepland op vrijdag 25 augustus, in de Speelwinkel. 

Muzikale groeten,

 

Willem

Deel dit: