Bericht

Hoe een adventskalender mensen verbindt

Geplaatst op 11 oktober 2023, 08:43 uur
logo
Creatief Met Marrit

Toeleven naar kerst
De adventskalenders van Creatief Met Marrit zijn bedacht met het idee dat bewust toeleven naar kerst - feest van in ieder geval licht en vrede - van grote waarde is; met aandacht de dagen aftellen, een stukje rust en bezinning.
De creatieve aspecten van de adventskalender maken hem anders dan de traditionele kalenders met luikjes of die je veel ziet met chocola en andere lekkernijen. Met deze creatieve adventskalender maak je in 24 dagen een kerst kunstwerk. Dat werkt zo: je krijgt de ene dag een pakje met creatieve materialen en de dag erna een rolletje papier met een opdracht. Vaak korte opdrachten - het kost je dus geen uren!

Uitwisseling en verbinding
Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar de verbinding met anderen komt pas om de hoek kijken als je erover kunt uitwisselen. Leuk dus als mensen samen de adventskalender doen en er over in gesprek kunnen gaan. Geweldig om te merken hoe opdrachten verschillend uitgevoerd worden > er zijn dan reacties als 'o, heb jij de glitter daar geplakt!' en 'hee, jouw ster is veel groter dan de mijne'.

Facebookgroep
Mensen die dat willen kunnen zich vlak voor de start van de adventskalender [1 december] aanmelden voor de bijbehorende facebookgroep; dit mag, maar hoeft uiteraard niet. Op de website creatiefmetmarrit.nl verschijnt van 1 t/m 24 december ook dagelijks een update - over de voortgang bij Marrit. Kun je stiekem ook even spieken als je de opdracht toch lastig vond.

Gouda
De adventskalender is niet specifiek voor Gouwenaren, maar doordat Creatief Met Marrit in Gouda gevestigd is, zijn er toch net even wat meer mensen uit onze stad betrokken bij dit project. Super leuk natuurlijk!

Bestellen
Je kunt de adventskalender bestellen op www.creatiefmetmarrit.nl. Wil je er meerdere afnemen? Stuur dan even een berichtje - je kunt dan waarschijnlijk gebruik maken van staffelkorting!

 

Deel dit: