Bericht

Bewoners IJssellaan werken aan een kookboek voor Leger des Heils

Geplaatst op 16 november 2023, 11:34 uur
Illustration

In een hartverwarmende samenwerking heeft een groepje buurtbewoners van de IJssellaan in Gouda besloten om hun wekelijkse culinaire inspanningen om te zetten in een kookboek ten behoeve van het Leger des Heils. Elke woensdagavond koken zij met liefde en toewijding maaltijden voor de bewoners en nachtopvang van het Leger des Heils. Deze maaltijden worden altijd met open armen ontvangen, wat heeft geleid tot het idee om de heerlijke recepten te bundelen in een kookboek.

“Het kookboek zal maar liefst twintig unieke recepten bevatten en uitkomen op vijftig pagina's”, laat initiatiefnemer Kri-Janda Van der Loo enthousiast weten. Het voorwoord van het kookboek zal worden geschreven door niemand minder dan Bert van Leeuwen, die eerder ook op televisie aandacht heeft besteed aan het unieke kookproject in Gouda en een fervent voorstander is van gemeenschapsinitiatieven.

De lancering van het kookboek is tijdens de komende IJsselmarkt / Josephmarkt op maandag 20 mei 2024, een rommelmarkt die wordt georganiseerd door vrijwilligers in de buurt, wat perfect past bij de saamhorigheid die deze buurtbewoners proberen te verspreiden. De Goudse vormgever Peterpaul Kloosterman zal verantwoordelijk zijn voor het creëren van een prachtig en aantrekkelijk kookboek dat de recepten en de betekenis erachter tot hun recht laat komen. Er zullen in totaal 150 exemplaren van het kookboek worden gedrukt.

Het bijzondere kookboek heeft onlangs een toezegging van steun ontvangen van GoudApot, een lokale stichting die zich inzet voor maatschappelijke initiatieven in Gouda.

Deel dit:
1 reactie

Eva Kosto

do 16 november 2023 21:45
Wat een mooi initiatief dat koken. Ben ook heel benieuwd naar het kookboek!