Bericht

Terugblik Gouds Kampioenschap Legpuzzelen 2023

Geplaatst op 27 november 2023, 12:08 uur
Illustration

Foto: het team "Wat een lekker stukje" legt de laatste hand(en) aan de puzzel.

 

Duizend stukjes in recordtijd

Op 23 november organiseerde Lions Club Gouda Bloemendaal samen met The Gouda Shop het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen 2023. Deelnemers moesten, in teams van vier personen, een vooraf onbekende puzzel van 1000 stukjes zo snel mogelijk leggen. Ze deden dit in de aula van mboRijnland.

De bedoeling van de avond was om inwoners van Gouda op een laagdrempelige manier bij elkaar te brengen en nieuwe banden te bevorderen. Meer dan 80 puzzelaars streden om de eer, een glaasje bubbels en een fraaie trofee. Zeven bijzonder welkome deelnemers waren afkomstig uit het Goudse AZC, De Molenwiek. Ze speelden in teams samen met andere Gouwenaars.

Het snelste team wist de puzzel te leggen in 1 uur, 12 minuten en 1 seconde, een Gouds record. Anderhalve minuut later was het tweede team klaar. De strijd om de derde plaats was buitengewoon spannend. Het derde team had een voorsprong van maar tien seconden op nummer vier.

De sfeer was een mooie combinatie van gezonde wedstrijdspanning en gemoedelijk samenzijn. Bij het vertrekken zei bijna iedereen: “Volgend jaar weer?”

 

Foto's hier, uitslag hier.

Deel dit: