Bericht

Bieb zoekt vriend

Geplaatst op 3 december 2023, 15:27 uur
Illustration

Even naar de bibliotheek om een stapel boeken te halen. Heerlijk voor velen, maar helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen. En dat terwijl lezen zo ontzettend belangrijk is voor de (taal)ontwikkeling.

Met ons Vriendenprogramma zorgen we ervoor dat ook de meest kwetsbare mensen in Gouda gebruik kunnen maken van de bibliotheek Gouda. Word ook Vriend. Dan maken we samen het verschil!

Vier projecten
We hebben vier projecten geselecteerd waar het geld van alle donaties naartoe gaat: 

  • De Voedselbank Gouda en omstreken heeft, samen met het Sociaal Team, een duidelijk beeld van mensen die graag een abonnement op de bibliotheek willen hebben, maar daar geen geld voor hebben. Via hen verdelen wij de abonnementen. Zo weten we zeker dat ze op de juiste plek terechtkomen.
  • Geen kind zonder voorlezen! Ook in Gouda streven we naar dit doel. Vrijwilligers van de VoorleesExpress lezen voor bij Goudse gezinnen om ouders en kinderen kennis te laten maken met voorlezen, boeken en verhalen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact. Met je donatie kunnen we meer gezinnen voorlezen en de collectie voorleesboeken aantrekkelijk houden.
  • Bij het Taalhuis kunnen alle Gouwenaars terecht voor advies en ondersteuning voor het beter leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal. Met je bijdrage kunnen we zorgen voor een aantrekkelijk programma waarbij Nederlands leren, een aantrekkelijke collectie en ontmoeting centraal staan.
  • In de Techniekwerkplaats organiseren we regelmatig werkplaatsen op zaterdag, waarbij kinderen de mogelijkheden van techniek en technologie ontdekken. Een kaartje kost € 7,50, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Met je bijdrage kunnen we ervoor zorgen dat álle kinderen naar de werkplaatsen op zaterdag kunnen. Wil je meer informatie over het steunen van de Techniekwerkplaats, bijvoorbeeld via sponsoring door een bedrijf of organisatie? Neem contact op met Sanneke Oskam via s.oskam@bibliotheekgouda.nl.  
Deel dit: