Bericht

Adopteer een weesgedicht!

Geplaatst op 5 december 2023, 11:38 uur
Illustration

In het kader van de Poëzieweek 2024 gaan bibliotheken uit Nederland en België op zoek naar mensen die een 'weesgedicht' willen adopteren. Ook in Gouda doen we natuurlijk mee met deze mooie actie, zodat je straks op dertig plekken in de stad kunt genieten van gedichten op ramen!

Hoe werkt het?

  • Kies je op weesgdichten.nl een gedicht uit voor op je raam. Je uploadt een foto van het raam, zodat we kunnen inschatten of het zich leent voor een gedicht. In ieder geval moet het zich op de begane grond bevinden. Ieder gedicht kan maar één keer geadopteerd worden
  • Een vrijwilliger met een mooi handschrift komt het gedicht op je raam plaatsen. Daarvoor worden speciale stiften gebruikt die goed afwasbaar zijn
  • Het gedicht moet in ieder geval op het raam zitten tijdens de Poëzieweek die duurt van 25 tot en met 31 januari 2024 

Goudse dichters gezocht
Er is een landelijke catalogus met gedichten, maar daarnaast zijn we op zoek naar Goudse dichters waarvan we (een fragment uit) een gedicht op een raam mogen plaatsen. Neem voor meer informatie contact op met Danielle North via d.north@bibliotheekgouda.nl. Deadline is 24 december 2023.

Schoonschrijvers gezocht
We zijn op zoek naar mensen die ons willen helpen bij het schrijven van de gedichten op de Goudse ramen. Heb je een mooi handschrift? Neem dan contact op met Danielle! 

Deel dit: