Bericht

Computercursussen voor senioren

Geplaatst op 2 januari 2024, 17:04 uur
Illustration

Samen met SeniorWeb organiseert de bibliotheek Gouda workshops en cursussen over de digitale wereld. Ze worden gegeven door ervaren (senior) docenten die u op begrijpelijke wijze helpen. De groepen bestaan uit maximaal zes deelnemers. Aanbod in het voorjaar van 2024: 
 

Workshop over veilig internetten en wachtwoorden
Wachtwoorden beveiligen je gegevens. Maar je moet zelf zorgen dat ze sterk zijn en dat je ze slim bewaart en onthoudt. We bespreken de valkuilen en mogelijkheden. Deze workshop wordt drie keer gegeven: op dinsdag 27 februari, 19 maart en 23 april van 13.30 uur tot 15.30 uur in Van Noord aan de Lekkenburg 1. 

Cursus over fotograferen met de telefoon
De camera op de smartphone is door de jaren heen steeds beter geworden. Veel bezitters laten daarom de gewone fotocamera thuis en gebruiken de smartphone voor het maken van foto's. Samen met SeniorWeb verzorgt de bibliotheek Gouda een cursus over de werking van de fotofunctie. De cursus wordt gegeven:

  • op woensdag 20 maart, 27 maart en 3 april in Van Noord aan de Lekkenburg 1
  • op donderdag 4, 11 en 18 april in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20

Cursus over de smartphone
Bijna alle verkochte mobiele telefoons zijn tegenwoordig smartphones. Dat wil zeggen dat de telefoons meer kunnen dan alleen bellen en sms'en. Op de slimme apparaten kunt u ook internetten, e-mailen, sociale media gebruiken, spelletjes spelen en fotograferen. Maar hoe werkt dat allemaal? 

  • Op woensdag 7, 14 en 21 februari en 6 maart is er van 13.30 uur tot 15.30 uur een cursus over de iPhone. Locatie is Van Noord aan de Lekkenburg 1. 
  • Op donderdag 15, 22 en 29 februari en op 7 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur is er een cursus over de Android-smartphone. Locatie is Van Noord aan de Lekkenburg 1. 

iPad-training
Met de iPad heb je de wereld binnen handbereik, letterlijk! Met de iPad kun je internetten, e-mailen, krant lezen, films kijken, foto’s maken en bewerken, spelletjes spelen en met iedereen in contact blijven.Natuurlijk moet je wel weten hoe het allemaal werkt. De iPad is zo ontworpen dat hij heel gemakkelijk is in het gebruik. Maar als het gaat om je eerste kennismaking met de digitale wereld, kan het soms nog knap lastig zijn. Gelukkig is er in de bibliotheek een goede training, waarbij je stap voor stap wegwijs wordt gemaakt met de iPad. De training wordt gegeven op 6, 13, 20 en 27 februari en op 5 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur in Van Noord aan de Lekkenburg 1. 
Er is ook een training op 2, 9, 16, 23 en 30 april van 10.00 uur tot 12.00 uur. Ook dan is de locatie Van Noord aan de Lekkenburg 1. 

Windowscursus
De wereld wordt steeds digitaler en steeds meer gebeurt met een computer. In deze cursus leert u vanaf het echte begin werken met een computer.Wat kan de computer en hoe moet u hem gebruiken? In een rustig tempo leert u om te gaan met de bediening en maakt kennis met de mogelijkheden van internet. U leert informatie op te zoeken en te bewaren. Ook het gebruik van mail komt aan de orde. Deze cursus wordt gegeven op vrijdag 2, 9, 16 en 23 februari en op 1 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur. Locatie is de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20.

Vragen?
Neem dan contact op met Anneke van Ieperen via a.vanieperen@bibliotheekgouda.nl of via 0182 - 59 01 01.

Deel dit: