Bericht

255 optredens in 80 huiskamers door Gouda: programma Gluren bij de Buren

Geplaatst op 8 januari 2024, 10:54 uur
Illustration

Zondag 4 februari veranderen 80 huiskamers tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren bij de Buren Gouda. Lokale podiumkunstenaars tonen hun talent in knusse huiskamers verspreid over de gemeente. Het programma is vanaf nu te bekijken op www.glurenbijdeburen.nl/programma/gouda.


Gluren bij de Buren vindt plaats in 24 gemeenten. Door heel Nederland veranderen 1.400 huiskamers in een podium voor bijna 4.000 optredens. In Gouda kun je bij 80 buren over de drempel voor een bijzonder optreden en een kop koffie of thee. “Naast woonkamers doen ook locaties als de schouwburg, bibliotheek, het museum en het cultuurhuis doen mee. Stap op de fiets of wandel van optreden naar optreden, zo kun je tot wel zeven verschillende optredens bijwonen”, aldus programmamakers Marcel Kamphuis en Leanne van Gurp.


Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars betreedt het vloerkleedpodium. Ontdek dansers tussen de kamerplanten, improvisatietheater met potten en pannen als props of jazzbands bij het haardvuur. Stippel jouw route vanaf nu uit op de website.


Alle optredens duren 30 minuten en vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur. Hierna gaat de live-muziek nog even door bij Gouwestrand op GOUDasfalt. De optredens zijn bij te wonen zonder reservering en op basis van vrijwillige bijdrage.


ALGEMENE INFORMATIE
Wat: Gluren bij de buren
Wanneer: Zondag 4 februari tussen 12:00 en 17:00
Waar: In alle wijken van Gouda
Entree: Eigen bijdrage

Deel dit: