Bericht

Huiskamers gezocht voor Wintergesprekken

Geplaatst op 10 januari 2024, 14:32 uur
Illustration

Gouda Bruist organiseert tussen 15 t/m 31 januari Wintergesprekken. Via de Wintergesprekken roepen we mensen op om verbinding te zoeken in de buurt en weer echt met elkaar in gesprek te gaan. 

De verkiezingsuitslag laat een sterke verdeeldheid zien in ons land en de situatie in het Midden-Oosten voedt wantrouwen en tegenstellingen tussen culturen in de hele wereld. De vraag is: ‘hoe gaan we daar mee om?’

Met het wintergesprek gaan we op zoek naar huiskamers waar Gouwenaars elkaar kunnen vinden, waar je gevoel er mag zijn en waar we elkaar echt zien en horen. Het idee is simpel. Nodig zo’n vier tot zes mensen uit. Bijvoorbeeld uit je buurt. Vanuit Gouda Bruist krijg je een simpele werkvorm waarbij je een uur met elkaar in gesprek kunt. Tijdens zo’n gesprek kies je één vraag waar je over spreekt. Bijvoorbeeld 'Hoe beleef je deze tijd' of 'Wat betekent rijkdom of armoede voor jou'. Het zijn vragen die je helpen om echt met elkaar in gesprek te komen. 

We gebruiken hiervoor de werkvorm ‘Stroopwafelgesprekken’, die is gebaseerd op de theorie van ‘geweldloze communicatie’. De wens is dat er hierdoor verbinding kan ontstaan en ruimte om samen de stad of buurt te maken.
Wil jij ook een groepje mensen uitnodigen in jouw huiskamer, meld je dan aan op goudabruist.nl/wintergesprek.

Deel dit: