Bericht

Betreft: Pianofestival Gouda

Geplaatst op 26 januari 2024, 18:15 uur
Illustration

Pianofestival Gouda

Van 15 tot en met 17 februari staat het centrum van Gouda in het teken van pianomuziek. In de sfeervolle en intieme Agnietenkapel zullen diverse concerten en activiteiten plaatsvinden waarbij gebruik gemaakt zal worden van een prachtige concertvleugel. Een greep uit de concerten: op vrijdagavond kunt u genieten van een concert op de late avond vol prachtige muziek rondom het thema nacht met onder andere topvioliste Coraline Groen. Tijdens het slotconcert op zaterdagavond zal Pianoduo Beth & Flo verrassen in de combinatie van vierhandige pianomuziek en cabaret.

Op zowel vrijdag als zaterdag zijn er overdag ook verschillende activiteiten te bezoeken, die voor een groot deel gratis toegankelijk zijn. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het familieconcert (leuk voor het hele gezin!), het open podium waar 40 amateurpianisten zullen optreden, of aan het lunchconcert waar jonge getalenteerde pianisten zich van hun beste kant zullen laten horen.

Of het nu gaat om de doorgewinterde concertbezoeker, de enthousiaste amateurpianist of de toevallige passant: Pianofestival Gouda brengt de liefde voor pianomuziek bij een ieder heel dichtbij.

www.pianofestivalgouda.nl 

PROGRAMMA

DO 15-2 | 20.00 Openingsconcert
Met veel toewijding en enthousiasme zal het Brioso Trio je meevoeren in een prachtig programma met geliefde pianotrio's van Schubert en Arenksy.

VR 16-2 | 15.30-18.30 Masterclass
5 jonge talentvolle pianisten ontvangen een masterclass van toppianiste Helena Basilova. De masterclass is openbaar toegankelijk! Gratis entree

VR 16-2 | 21:00  Nachtconcert
Coraline Groen (viool), Nanette Mans (sopraan) & Mieke Verduijn (piano) nemen je mee in een sfeervol programma rondom het thema nacht. De combinatie van de adembenemende muziek en de intieme kapel maken dit concert een onvergetelijke ervaring.

ZA 17-2 | 10.30-11.30 Familieconcert
Captain Beethoven: speciaal voor kinderen! Een hilarische kapitein laat kinderen en volwassenen kamermuziek ontdekken met sketches, parodieën, mime en een interactief programma.

ZA 17-2 | 12.30-13:15 Lunchconcert
Beluister de pianisten van de toekomst! Tijdens deze presentatie van de masterclass spelen 5 jonge pianisten muziek van o.a. Chopin, Mendelssohn en de Falla. Gratis entree

ZA 17-2 | 13.45-18.00 Open Podium
40 amateurpianisten geven een optreden van 5 minuten. Geniet van een middag vol pianomuziek in diverse stijlen! Vrije inloop tussen de optredens door. Gratis entree

ZA 17-2 | 20.00 Slotconcert
Laat je verrassen door Pianoduo Beth & Flo: Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met sprankelende liedjes en een flinke dosis humor!

Documenten
Deel dit: