Bericht

Spinning Jazz Sessions 10de Editie

Geplaatst op 15 februari 2024, 16:47 uur
Illustration

‘Reeds Edition’ met tenor saxofonist Willem Hellebrekers

Het was een volle bak tijdens het maandelijkse terugkerende JazzCafé bij Cultuurpodium Gouda Studio’s. Er wordt volop genoten van de Spinning Jazzsessions o.l.v. saxofonist Arie Kuit. Elke nieuwe editie wordt er een bekende jazzmuzikant uitgenodigd en staat de avond in het teken van deze special guest.

Op 7 maart gaan we genieten van tenorsaxofonist Willem Hellebrekers. Met zijn kwartet speelde hij op het Northsea jazzfestival en heeft hij internationaal getourd met het Glenn Miller orkest, the Limehouse Jazzband en de Holland Bigband.

Geïnspireerd door saxofonisten als Stan Getz, Hank Mobley en Dexter Gordon tovert hij met een warm en expressief geluid, lyrische lijnen uit zijn tenorsax. Van sterk swingend  tot verstild melancholiek, elke standard krijgt een glansvolle interpretatie en zijn eigen stukken worden geroemd om hun karakteristieke sfeer en zeggingskracht.

Bestel je tickets online via www.ticketkantoor.nl/shop/spinningjazz10 Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de deur. De zaal aan de Oosthaven 12 gaat open vanaf 19.45 uur. 

Muzikanten die willen mee-jammen zijn van harte welkom! De entree voor hen is gratis. Meld je wel even van te voren aan!

Deel dit: