Bericht

18 gratis concerten tijdens de Goudse Keramiekdagen.

Geplaatst op 1 mei 2024, 18:52 uur
Illustration
profile picture
Will Seignette

De Goudse Keramiekdagen die op donderdag en vrijdag worden gehouden op de markt in Gouda hebben dit jaar als thema “muziek”.

De organisatie besloot dat er tijdens de keramiekmarkt veel muziek te horen moet zijn en plaatste vis Gouda bruist een oproep aan Goudse straatmuzikanten om zich te melden voor een optreden. Het aantal reacties was overweldigend en hartverwarmend. Uit die aanmeldingen is een concertprogramma samengesteld van 18 gratis optredens verdeeld over beide dagen. Dat speelt zich af op de markt en in het oude stadhuis. Op de markt de straatmuziek en in het stadhuis de meer klassieke concerten. De eerste dag begint om 11 uur met een Carrillon concert door de beiaardier Boudewijn Zwart. Daarna achtereenvolgens op het podium achter het stadhuis het harmonieorkest Concordia uit Haastrecht om 12 uur,  van 13 tot 14 uur de vrolijke klanken van de Goudse blaaskapel De Waaghalzen en om 15.30  het Pop en Jazzkoor Flexible Sound met meer dan 30 zangers en zangeressen. In de voormalige raadszaal van het stadhuis geeft Het Kamerorkest Midden Holland twee klassieke inloopconcerten om 14 en 15 uur. Op de markt spelen Hans Woutersen en Henk Smit tussen de marktkramen in de tweede helft van de middag.

Op vrijdag draait Adrie Vergeer zelf van kwart voor 11 tot 12 aan het wiel van zijn  kleine orgel De Violetta. Het Seniorenorkest van De Pionier vult het podium om 12. 30. In het stadhuis zijn vrijdag concerten van het Barokensemble van de Garenspinnerij om 14 en 15 uur en van het fluitkwintet van fluitschool Flautissimo om 16 uur. De Keramiekmarkt wordt muzikaal afgesloten door DJ Gatocato vanaf 15.30. 

Maar dit is natuurlijk allemaal extra. Waar het om draait deze twee dagen is Keramiek. 100 kramen op de markt met keramisten uit binnen en buitenland, een expositie met hun beste werk, wedstrijden keramiek draaien, demonstraties, kinderkleien en de keramiekroute langs 13 locaties met het beste wat Gouda te bieden heeft. Gouda is tenslotte keramiekstad. Kom kijken ( en luisteren).

Deel dit: